Pluktreintje op de openbare weg

De oogst is weer begonnen. De appels en peren uit de regio West Maal en Waal en de Betuwe zijn wereldwijd bekend. Deze periode is wederom een hectische tijd voor de fruittelers en transporteurs.

Lees meer

Photo Credit: Cenas a Pedal Flickr via Compfight cc

OP EEN RIJ: ALLE REGELS VOOR EEN ELEKTRISCHE FIETS

Het is mooi weer en we pakken weer vaker de fiets. Maar bent u op de hoogte van de regels voor elektrische fietsen? Hoe zit het met de aansprakelijkheid als iemand met een elektrische fiets bij een ongeval betrokken raakt? Moet een helm op? En welke regels gelden er nog meer? De meeste elektrische fietsen zijn voorzien van trapondersteuning. Dit betekent dat nog wel getrapt moet worden om vooruit te komen maar hulp  krijgt van een elektromotor. Als een bepaalde snelheid wordt bereikt dan stopt de trapondersteuning.

Lees meer

Photo Credit: nffcnnr Flickr via Compfight cc

Uw inboedelverzekering als onderhoudscontract

Een inboedelverzekering biedt in de grote lijn dekking voor risico's welke flinke financiële gevolgen voor u kunnen hebben. Denk daarbij aan bijvoorbeeld waterschade, brandschade, ontploffing en blikseminslag.

Met de jaren is onder druk van concurrentie de inboedelverzekering steeds uitgebreider geworden en zijn zelfs de schades met relatief weinig financiële impact verzekerd. Denk hierbij aan het brandgaatje in tafelkleed. Blouse die aan de strijkbout is blijven hangen.

Lees meer

Photo Credit: afferden-limburg.nl via Compfight cc

Boer failliet na deelname aan carnavalsoptocht

Bovenstaande klinkt misschien wat vreemd, maar zou zomaar op waarheid kunnen berusten. Vaak biedt uw bestaande tractorverzekering namelijk géén dekking voor schade, wanneer de tractor niet zakelijk wordt gebruikt. En deelname aan een carnavalsoptocht wordt nog steeds niet beschouwd als zakelijk gebruik. Heeft u uw tractor als oldtimer verzekerd? Dan is uw tractor zelfs alleen verzekerd voor shows, demonstraties en toertochtjes. 

Lees meer

Photo Credit: Cenas a Pedal Flickr via Compfight cc

Speed Pedelec (snelle) E-bike

Herkenbaar? U staat met uw auto te wachten om de weg op te rijden. In de verte komt er een fietser aan, maar u kunt nog makkelijk voor deze fietser langs de weg opdraaien. U controleert of rechts ook veilig is en net als u wilt optrekken, doemt de fietser angstvallig dicht bij uw auto op. U verwacht dan ook niet dat een fietser u nadert met 45 km/u. Maar met de zogenaamde speed pedelec wordt met gemak een hoge snelheid gehaald. De speed pedelec (snelle E-bike) wordt steeds populairder in Nederland.

Lees meer

Pagina's